Pizza de casa

de Alexandra Elena in Pizza, 1 Mai 2012 | 1860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 700 g faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • sare
  • o lingurita zahar
  • Pentru pizza:
  • sunca
  • salam
  • carnaciori
  • rosii
  • masline
  • cascaval
  • 2 oua
  • condimente
  • sos de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Se pune faina intr-un bol, se face un cuib in mijloc si punem drojdia dizolvata in lapte caldut, adaugam ouale, uleiul, sarea,zaharul. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Coca se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca, la caldura, circa 30-40 de minute.

Dupa ce creste aluatul, il impatim in doua.Intindem primul blat, cat mai subtire, se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se intine sosul de rosii pe blat, se adauga condimetele(rozmarin,busuioc,oregano), apoi se adauga feliute de sunca,salam,carnaciori.Se taie maslinele(fara samburi) in doua si se aseaza pe blat, se pun rosiile taiate felii. Se bate un ou si se punr peste ingrediante.Se razaleste cascaval si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la foc mediu.

La fel se procedeaza si cu aluatul ramas.

 

TIPS-URI

1

Am folosit ingrediente pentru 2 tavi mari(de la aragaz).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza de casa 160716
retete culinare - Pizza de casa 160717
retete culinare - Pizza de casa 160718
retete culinare - Pizza de casa 160719
retete culinare - Pizza de casa 160720

COMENTARII (7)

Sim0na 1

02.05.2012, 17:51

desi calorica... este absolut delicioasa!!!

Lau 1

03.05.2012, 08:23

Angelina_Elena 1

24.09.2012, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S