Pizza de casa

de Alexandra Elena in Pizza, 1 Mai 2012 | 3473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 700 g faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • sare
  • o lingurita zahar
  • Pentru pizza:
  • sunca
  • salam
  • carnaciori
  • rosii
  • masline
  • cascaval
  • 2 oua
  • condimente
  • sos de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Se pune faina intr-un bol, se face un cuib in mijloc si punem drojdia dizolvata in lapte caldut, adaugam ouale, uleiul, sarea,zaharul. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Coca se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca, la caldura, circa 30-40 de minute.

Dupa ce creste aluatul, il impatim in doua.Intindem primul blat, cat mai subtire, se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se intine sosul de rosii pe blat, se adauga condimetele(rozmarin,busuioc,oregano), apoi se adauga feliute de sunca,salam,carnaciori.Se taie maslinele(fara samburi) in doua si se aseaza pe blat, se pun rosiile taiate felii. Se bate un ou si se punr peste ingrediante.Se razaleste cascaval si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la foc mediu.

La fel se procedeaza si cu aluatul ramas.

TIPS-URI

1

Am folosit ingrediente pentru 2 tavi mari(de la aragaz).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
pizza cu blat de franzela