Pizza în stil româno-italian

de ancutaCH in Pizza, 8 Mai 2012 | 2520 vizualizari

 

In Italia am invatat sa fac pizza foarte rapid si cat mai simplu si de atunci pizza preferata a sotului meu este cea care o prepar eu acasa. Spun ca se prepara rapid deoarece aluatul nu se lasa la dospit mai mult de cat dureaza sa iti pregatesti celelalte ingrediente. Deasemenea, tot in Italia am invatat ca in pizza nu se pun prea multe ingrediente, adica acolo se mananca ori pizza cu salam, ori cu ciuperci, dar ca sa fie totusi si in stilul nostru romanesc eu incerc sa pun cate putin din fiecare dar fara sa o incarc prea mult.
Se serveste cu bere romaneasca! (din pacate aici avem berea Tsingtao si ducem dorul berii din tara!)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana (300ml) de apa (la temperatura camerei)
  • faina (pana nu se mai lipeste de maini)
  • 1 cub de drojdie proaspata/ 1 cupa mica de drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un pic de ulei de masline

Topping ingrediente:

  • 2-3 linguri sos de rosii (eu prefer pe cele italienesti cu ceapa,usturoi si busuioc)
  • oregano uscat
  • ciupercute proaspete feliate sau de la 1 conserva
  • sunca de praga/ bacon felioare subtiri sau cubulete (cum preferati)
  • 150g cascaval sau ementaller ras
  • 150g mozzarella (de preferat bulgarasi, dar si cea deja rasa este buna -in functie de cum gasiti si totodata se poate inlocui cu cascaval ras)
  • masline
  • 1 ardei rosu, 1 ardei galbeni
  • rosioare -chery felii sau 1 rosie feliata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza în stil româno-italian:

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente.

Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar rosiile feliute subtiri. Se rade cascavalul (daca e cazul).

Se intinde aluatul - foaie cat tava de aragaz. De regula asez aluatul pe hartie de copt in tava  si apoi ”asamblez” pizza in tava dupa cum urmeaza:

  • 1.se unge aluatul cu sosul de rosii si se presara oregano;
  • 2.se presara cascavalul ras -cat mai mult
  • 3.se aseaza felioarele de bacon, ciupercute, ardeii astfel incat sa se acopere tot aluatul;
  • 4.se  presara deasupra mozzarella rasa sau cascaval ras;
  • 5.se aseaza deasupra feliile de rosii intercalate cu masline, felioare de ardei.

 Se da la cuptor preincalzit -150C,  aproximativ 25 minute (cand aluatul este rumenit pe fund si cascavalul s-a uniformizat si s-a rumenit)

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti mozzarella bulgarasi se taie felii si se pun deasupra

2

In functie de preferinte, se poate face si cu felii subtiri de salam uscat sau ton maruntit si porumb sau orice alte ingrediente preferati

3

Nu puneti foarte multe felii de rosii deoarece acestea isi lasa zeama si va iesi o pizza-zemoasa!

4

Pentru o pizza buna folositi cat mai mult cascaval, gramajul de cascaval/mozzarella din ingrediente este mai mult informativ, deoarece de regula pun cat mai mult cascaval.

5

Din ingredientele date, de regula, imi iese o pizza pentru o tava de aragaz, dar puteti folosi orice fel de tava aveti/ preferati. De aceea, nr de portii este si in functie de tava, dar de regula, dintr-o tava de aragaz mancam cam 3-4 persoane.

RETETA IN IMAGINI

Pizza în stil româno-italian-0
Pizza în stil româno-italian-1
Pizza în stil româno-italian-2
Pizza în stil româno-italian-3
Pizza în stil româno-italian-4
Pizza în stil româno-italian-5
Pizza în stil româno-italian-6
Pizza în stil româno-italian-7
Pizza în stil româno-italian-8
Pizza în stil româno-italian-9

COMENTARII (10)

mamaieelena

mamaieelena 1

08.05.2012, 19:57

Lau

Lau 1

09.05.2012, 09:01

foarte buna

aalliinnaa07

aalliinnaa07 1

15.05.2012, 19:56

pizaa preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24