Pizza la wok

de Satisfyyourcravings in Pizza, 3 Dec 2012 | 3249 vizualizari

 

O reţetă de pizza rapidă, dar foarte gustoasă ce se gătește în tigaie, un truc pentru a avea blatul crocant pe care mulți ni-l dorim.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 500 grame făină
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguiță busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 1 cutie roșii conservate decojite în sos tomat
  • sare și piper
  • 4 frunze busuioc proaspăt
  • 300 grame mozzarella
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la wok:

Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază. 

Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şi busuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute. 

Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.

Cu ajutorul unui blender, se mixează roșiile pâna ajung la consistența unui piure. Se adaugă sarea, piperul și frunzele de busuioc și se mai mixează puțin până când frunzele de busuioc sunt încorporate în sos. 

După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se modelează aluatul în formă circulară de mărimea dorită. 

Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se așează aluatul. Se gătește la foc mediu spre mare până când se formează mici bule pe suprafața aluatului, iar baza este fermă.

Se întinde sosul pe întreaga suprafață a aluatului, iar deasupra se așează  fâșii se mozzarella. 

Se transferă aluatul pe o tavă și introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când brânza s-a topit și are o culoare aurie.

Se procedează la fel cu aluatul rămas.

 

TIPS-URI

1

Din aluatul rezultat, am făcut 3 pizza de mărime medie- 25-30 cm diamentru.

2

Toppingul se poate înlocui în funcție de preferințe.

3

Aluatul, după ce a crescut, poate fi păstrat la frigider până a doua zi și poate fi modelat după minim 30 de minute după ce a fost lăsat să se încălzească la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la wok" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

03.12.2012, 23:26

ANNA_46 1

04.12.2012, 01:31

Delicioasa , iar ideea cu gatitul in tigaie e super

Sim0na 1

04.12.2012, 08:42

Interesanta varianta la wok..

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza carbonara