Pizza Mirage

de cristeena20 in Pizza, 7 Oct 2013 | 1187 vizualizari

 

Am numit aceste 4 feluri de pizza facute mirage dupa numele hotelului unde locuiesc, deoarece aici le-am facut...Stiu ca toata lumea face pizza si nu e niciun secret, dar am promis sa pun poze si reteta de la pizza facuta de mine..

 

INGREDIENTE

  • Aluat de pizza: faina (1 kg); drojdie (2 linguri sau jumate cub); sare, putin zahar, 2 linguri lapte caldut; apa calduta
  • Sos : 2 cepe medii, 1/2 ardei rosu, 4 catei de usturoi, ulei de masline , 1 cutie de rosii fara coaja; 3 linguri pasta de rosii, bulion , ketchup, oregano, dafin,
  • Pizza cu ton: 2 cutii de ton in ulei; 1 ceapa, 1/2 lamaie, 2 felii de ananas proaspat, masline verzi , branza mozarella razuita, 3 oua
  • Pizza cu bacon: 5-6 felii subtiri de bacon, cubulete de sunca, 1 rosie coapta, ciuperci din conserva, masline negre, branza feliata , branza mozarella razuita, 1/2ardei gras
  • Pizza cu sunca: felii de sunca foarte fin taiate, ciuperci in conserva, 1 ou, branza felii, branza razuita, masline negre si verzi; ardei gras rosu sau verde;
  • Pizza salami: 8 felii de salami , carnat afumat fleiat, 1 ceapa, 1/2 ardei gras, felii de branza, branza razuita, porumb din conserva
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Mirage:

Aceste retete nu sunt retete standard, eu doar va scriu ce am pus peste aluatul meu de pizza, combinatiile facute. Principiul meu e ..pune ce ai prin frigider..ce e foarte important e aluatul si sosul de rosii facut neaparat in casa. In rest tine de posibilitati si imaginatie. 

Aluatul: intr-un castron cernem faina ; intr-o cana am amestecat drojdia (eu am avut uscata doar dar o prefer pe cea proaspata) cu putina sare fina si ff putin zahar si 2-3 linguri de lapte caldicel, pana a devenit cremos. Am turnat in mijlocul gramezii de faina si am lasat sa creasca maiaua putin. Apoi am framantat cu apa calduta pana ce am obtinut un  aluat elastic si potrivit. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop cca 30 minute. 

Intre timp am facut sosul: se taie marunt ceapa si ardeiul gras  si se pune in tigaie cu ulei de masline sa se inmoaie bine. Cand s-a calit adaugam rosiile din conserva tocate marunt,usturoiul pisat, lasam 2 minute sa se caleasca cu ceapa si apoi adaugam sucul din cutie, pasta de rosii, ketchup  si eventual inca putin bulion. Aceasta combinatie de tipuri de sosuri de rosii dau acestui sos o aroma ff buna. Adaugam 1 foaie de dafin, sare, piper, oregano  si mai lasam sosul sa se lege. Dam deoparte sa se mai raceasca.

- Aluatul se imparte in 4 forme rotunde , unse cu ulei de masline sau margarina. Cu mainile de ulei de masline intindem uniform aluatul in forme si ungem cu sos (cu generozitate). Adaugam deasupra ingredientele dupa preferinta si deasupra presaram cu branza razuita. Dam la cuptorul incins.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Mirage 266820
retete culinare - Pizza Mirage 266821
retete culinare - Pizza Mirage 266822
retete culinare - Pizza Mirage 266823
retete culinare - Pizza Mirage 266824
retete culinare - Pizza Mirage 266825
retete culinare - Pizza Mirage 266826
retete culinare - Pizza Mirage 266827
retete culinare - Pizza Mirage 266828
retete culinare - Pizza Mirage 266829
retete culinare - Pizza Mirage 266830
retete culinare - Pizza Mirage 266831
retete culinare - Pizza Mirage 266832
retete culinare - Pizza Mirage 266833
retete culinare - Pizza Mirage 266834
retete culinare - Pizza Mirage 266835
retete culinare - Pizza Mirage 266836

COMENTARII (18)

Sylvia 1

09.10.2013, 11:03

superb arata!!!!!!!!ca un muraj

Sylvia 1

09.10.2013, 11:05

ca un miraj )))))))) nu stiu cum se editeaza

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 01:17

arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55