Pizza Muresana

de mirela0911 in Pizza, 6 Oct 2013 | 847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lgt. zahar
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta
  • Pt. topping:
  • sos de rosii
  • 150 g sunca pt. pizza
  • 1 bucata carnati
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • ceapa rosie
  • gogosar rosu
  • masline negre
  • 150 g mozzarela
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Muresana:

Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si 1/2 lgt zahar, se amesteca toate si se lasa intr-un loc cald sa-si dubleze volumul. Intr-un vas se cerne faina, se pune sarea iar in mijloc se toarna maiaua. Se toarna apa calduta cat cuprinde si se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la dospit.

Intre timp se pregatesc ingredientele pt. topping. Ceapa se taie rondele, ciupercile se taie felii iar gogosarul in fasiute. Carnatul se taie si acesta rondele iar sunca se poate lasa feliuta intreaga (depinde cat e de subtire) sau bucati mai mici.

Se intinde aluatul cat dimensiunea tavii cuptorului. Se unge cu sosul de rosii iar peste se aseaza carnatul, sunca, ciupercile, ceapa, maslinele, feliile de gogosar si se rade deasupra mozzarela. Se da la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza Muresana-0
Pizza Muresana-1
Pizza Muresana-2
Pizza Muresana-3

COMENTARII (15)

mirela0911

mirela0911 1

07.10.2013, 06:36

Multumesc

mirela0911

mirela0911 1

07.10.2013, 06:37

Gaby, in cursul zilei de azi voi rezolva problema. Mersi frumos!

deyutzky

deyutzky 1

07.10.2013, 10:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!