Pizza cu oua de prepelita

de Lorra in Pizza, 29 Sep 2013 | 1110 vizualizari

 

O pizza de casa usoara si pe placul tuturor !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml. ulei
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • un varf lingurita zahar
  • +
  • ketchup
  • 200 gr cascaval
  • sunca presata
  • cotlet haiducesc
  • 6 oua prepelita
  • masline negre
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingurita oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu oua de prepelita:

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida, apoi se toarna in mijlocul bolului cu faina.

Se adauga apa calda si se framanta bine impreuna cu uleiul turnat cate putin.

Este gata cand aluatul nu se mai lipeste de maini sau bol. Se lasa la crescut 30 min., acoperita cu un prsop.

Intre timp se da cascavalul pe razatoare, se feliaza mezelurile, maslinele si ardeiul gras.

Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Marginile se ridica putin si se fac gauri cu ajutorul unei furculite, pe toata suprafata blatului.

Se unge blatul cu ketchup si se presara 100 gr. cascaval, apoi mezelurile, ardeiul, maslinele, restul de cascaval, oregano si la final se sparge din loc in loc cate un ousor de prepelita.

Se da la cuptorul preincalzit, 20 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu oua de prepelita-0
Pizza cu oua de prepelita-1
Pizza cu oua de prepelita-2
Pizza cu oua de prepelita-3
Pizza cu oua de prepelita-4
Pizza cu oua de prepelita-5
Pizza cu oua de prepelita-6
Pizza cu oua de prepelita-7

COMENTARII (21)

Lorra 1

30.09.2013, 16:39

Va multumesc tuturor si ma bucur ca va place

Cris2711 1

02.10.2013, 10:53

wow,ce bunatate aici

Lorra 1

02.10.2013, 11:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04