Pizza Shaorma

de Panacris in Pizza, 25 Sep 2013 | 4541 vizualizari

 

Deci cum spuneam, concursul ăsta e o mare provocare;) Așa că testăm fel de fel de pizze;) În seara asta vă aduc una inedită, care combină felurile preferate ale lui Robert, pizza și shaorma;) Se pare că a ieșit ceva bun;) Eu încă nu am probat, dar Zmeii au fost încântați ;)

 

INGREDIENTE

    • INGREDIENTE PENTRU BLAT
    • faina 700 g,
    • sare iodata 1 lingura,
    • zahar 2 linguri,
    • drojdie uscata 2 linguri,
    • apa 400 ml,
    • ulei de măsline 4 linguri.
    • PENTRU UMPLUTURĂ:
    • cașcaval Delaco cca. 100 g,
    • piept de pui prăjit cca. 250 g,
    • cartofi prăjiți cca. 250 g,
    • castraveți murați cca. 4 bucăți,
    • ceapă roșie cca. 2 bucăți,
    • varză dulce cca. 250 g,
    • ketchup dulce Univer cca. 200 ml,
    • oregano cca. 3 g,
    • usturoi cca. 4 căței

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Shaorma:

In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Între timp se feliază ceapa roșie, castraveții murați, varza și pipetulde pui prăjit. Pentru a se obține cartofii prăjiți, se curăță 2-3 bucăți medii, se taie și se prăjesc în puțin ulei de rapiță, apoi se scot se scurg de ulei și se lasă deoparte . Se pregatesc tăvile tapetându-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțin cașcaval, se adaugă pe rând carnea de pui, cartofii prăjiți, castraveții feliați, ceapă tăiată rondele, varza fideluță, apoi un nou strat de ketchup, usturoi tocat mărunt, cașcaval ras și oregano. Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Shaorma 263557
retete culinare - Pizza Shaorma 263558
retete culinare - Pizza Shaorma 263560
retete culinare - Pizza Shaorma 263561
retete culinare - Pizza Shaorma 263562
retete culinare - Pizza Shaorma 263563
retete culinare - Pizza Shaorma 263564
retete culinare - Pizza Shaorma 263565
retete culinare - Pizza Shaorma 263566
retete culinare - Pizza Shaorma 263567
retete culinare - Pizza Shaorma 263568
retete culinare - Pizza Shaorma 263570
retete culinare - Pizza Shaorma 263571
retete culinare - Pizza Shaorma 263572
retete culinare - Pizza Shaorma 263573

COMENTARII (21)

Pushaa 1

07.02.2014, 15:06

Bya Ralu 1

31.03.2014, 05:52

arata bine

babi5 1

28.10.2014, 09:30

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: