Plachie dobrogeana de caras

de MOKUSKA in Crap / Caras, 29 Iun 2014 | 2242 vizualizari

 

O mancare sanatoasa, foarte aromata. Singura abatere pe care l-am facut de la reteta originala este ca eu nu am folosit ulei foarte mult la calit.

 

INGREDIENTE

  • 2 carasei mai mari
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei gras
  • 2 cepe mari sau 4 mai mici
  • 3 rosii moi
  • 1 lingura cu varf pasta tomate
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit si prajit
  • strop de vin alb
  • 2 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie dobrogeana de caras:

Curatam si spalam pestii, le taiem in bucati mari (eu i-am taiat in 2 bucati), le lasam sa se scurga de apa, dupa care le saram si piperam. Se lasa la rece. Zarzavatul tocam rondele, ceapa si ardeii se toaca nu foarte marunt si se pun la calit in ulei(eu am folosit foarte putin ulei si i-am calit sub capac) pana se inmoaie. Rosiile le oparim, lasam sa se raceasca, le decojim si le tocam intr-un bol. Adaugam rosiile tocate, 1 lingura cu varf de pasta tomate, foile de dafin, sare dupa gust in zarzavatul calit si le mai lasam la fiert 5-6 minute, adaugam un strop de vin alb asezonam cu piper dupa gust dupa care varsam intr-o tava.

Pestele dam  prin faina alba il prajim pana se rumeneste in ulei, il asezam peste sosul de zarzavat si il lasam la cuptor min 30 minute.(eu am lasat 1 ora)

Se serveste cu ardei iute si lamaie.

 

TIPS-URI

1

este necesar sa lasati la cuptor min 30 minute pestele cu sosul de zarzavat

2

in sos puteti sa fierbeti 2 catei de usturoi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329326
retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329327
retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329328
retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329330
retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329556
retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329557
retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329558
retete culinare - Plachie dobrogeana de caras 329675

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

30.06.2014, 21:00

MOKUSKA 1

30.06.2014, 21:09

Merci Motan

Valclaudia 1

30.06.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21