Placinta Ciobaneasca

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2011 | 4485 vizualizari

 

M-am gandit destul de mult cum sa traduc titlul acestei retete, pe care o am dintr-o carticica cu retete unguresti....si pana la urma am ajuns la aceasta denumire :))

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 50 gr unt
  • 2 foi de dafin
  •  cimbru
  • sare, piper
  • 300 gr carne macinata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 conserva mica mazare

  Pentru piureul de cartofi:  

  •  5-6 cartofi
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Ciobaneasca:

Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de rosii, condimentam cu sare si piper, adaugam putina apa si lasam sa fiarba bine pana scade apa. Cand devine de consistenta unui sos adaugam mazarea si mai lasam pe foc circa 5 minute.

Intre timp pregatim si piureul folosind ingredientele de mai sus.

Intr-un vas yena asezam carnea macinata iar deasupra punem piureul. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana cartofii devin aurii (aprox 20-25 minute). Eu n-am mai avut rabdare si am scos mai repede... :P

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Inainte sa portionati, merita sa asteptati 15-20 minute sa se raceasca, pentru a putea scoate frumos felia...n-are rost sa va spun ca noi nici la partea asta n-am mai avut rabdare  :))

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta Ciobaneasca 128329
retete culinare - Placinta Ciobaneasca 128330
retete culinare - Placinta Ciobaneasca 128331

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

deliciousflavours 1

11.10.2011, 13:22

Multumeeesc si va

DIANA B 1

11.10.2011, 13:35

Cred ca-i delicioasaaaaaaaaaaaaa ... dar in loc de mazare ce-am putea adauga ? nu-mi prea place decat gatita , si asta foaaaaaaaaaarte rar ...

ca sigur merge

deliciousflavours 1

11.10.2011, 23:00

Draga Onesta, iti multumesc in primul rand...apoi, cred ca ai putea sa incerci cu ciuperci, asta in cazul in care iti plac
Te puuuup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: