Placinta cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 3153 vizualizari

 

uite c-am gasit o reteta de placinta cu branza in urma careia poti manca ceva bun tare si sta intre timp si la pc:))))

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • un cub de drojdie
  • lapte(o cana)
  • 250grame zahar
  • 500branza de vaci+3-4 linguri  cas framantat
  • 3oua+un galbenus
  • 70gr margarina
  • o lingura untura
  • 2-3linguri gris
  • o lingurita coaja rasa de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

 anunt important:))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect

 

-se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina

se lasa pana-si dubleaza volumul

intr-un bol mai mare  puneti faina,faceti o gaura in mijloc in care puneti maiaua

adaugati margarina topita,untura,un ou, 100gr zahar,amestecati si adaugati putin cate putin,laptele caldut si framantati

acum...mie-mi iesise cam tare si-am mai pus lapte, apoi prea moale si-am mai pus faina:)))

o gospodinuta cred ca stie destul de bine cum arata consistenta unui aluat;)

acoperim cu un servet curat si lasam aprox o ora la crescut(suficient timp pt.dezbaterile de pe bucataras.ro:)))

umplutura:

amestecam bine  branza,2oua,150grame zahar(sau cel mai bine,dupa gust),coaja de  lamaie,un plic zahar vanilat,grisul

aluatul il impartim in doua si intindem doua foi egale

asezam in tava unsa cu putin ulei prima foaie,apoi umplutura si cea de-a doua foaie

ungem cu galbenus batut si introducem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu, pana ce se rumeneste frumos

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se taie abia dupa ce s-a racit

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza-0
Placinta cu branza-1
Placinta cu branza-2
Placinta cu branza-3

COMENTARII (53)

Miha 1

09.04.2010, 23:00

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 11:10

placinta mea preferata...................

gaby_duceag 1

10.04.2010, 12:22

nu mai e.azi facem cu mere.nu vrei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41