Placinta cu branza

de Bunica in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 2804 vizualizari

 

Aveam i frigider o bucata de branza pe care o dadeam de colo pana colo.Asa ca am i-am pus gand rau,am facut-o o placinta.A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 500 g. branza telemea de vaca
  • 400 g. iaurt de capra
  • 100 g. merisoare
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 200 ml. lapte
  • 100 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Pregatesti intai compozitia de branza.

Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.

Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat.

Pui 4 foi ungand cu ulei fiecare foaie .

Pune jumatate din compozitia de branza si apoi inca 3 foi si cea de-a doua parte a compozitiei de branza.

Deasupra pui inca 3 foi de placinta.

Se unge si ultima foaie.

Portionam si dam la cuptorul incins la 170 grade.

Cat placinta sta in cuptor se fierbe laptele cu zaharul si vanilia pana la topirea zaharului.

Cand este rumenita se stinge focul si se opareste cu laptele pregatit.

Lasam in cuptor sa se raceasca.

 

 

 

TIPS-URI

1

Laptele pentru oparit trebuie sa fie fierbinte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza 362750
retete culinare - Placinta cu branza 362751
retete culinare - Placinta cu branza 362752
retete culinare - Placinta cu branza 362753
retete culinare - Placinta cu branza 362755

COMENTARII (19)

dantes 1

18.01.2015, 10:04

Preferata mea

marcela1979 1

18.01.2015, 11:31

placinta buna buna

Teo 1

18.01.2015, 20:53

As manca,as manca si tot nu m-as satura,,,!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55