Placinta cu branza proaspata de vaci

de AngelicaDorondoc in Prajituri, 9 Dec 2018 | 1773 vizualizari

 

Buna ziua, 
Pentru inceput imi voi cere scuze cititorilor mei, pentru ca nu am mai scris de mult.
Am revenit si sper sa ma urmariti in continuare.
Voi face astazi o prajitura care se face cu 2 foi intr-una, si la mijloc crema cu branza de vaci.
 

 

INGREDIENTE

  • pentru prima foaie avem nevoie de:
  • 1 cana mare de apa
  • 1/2 cana de ulei
  • sare
  • un plic de drojdie uscata
  • 500 g faina
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • pentru a doua foaie avem nevoie de:
  • 1/2 cana de ulei
  • faina cam 150 g
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 kg de branza de vaci
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 100 g de fulgi de nuca de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza proaspata de vaci:

Pentru inceput vom lua o cana in care vom amesteca drojdia, o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si 100 g de apa calduta. Vom obtine o pasta pe care o lasam la caldurica sa creasca. Luam un castron in care punem faina, uleiul, apa, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat+ drojdia dupa ce a crescut. Amestecam pana obtinem o coca pe care trebuie sa o simtim la mana pufoasa. Punem un pic de ulei pe plansa pe care vrem sa intindem foaia . Intindem foaia in forma si marimea tavii in care vrem sa punem prajitura.

Acum luam un castronel in care punem o jumatate de cana de ulei si 100 g de faina. Amestecam pana obtinem o coca ca o ciulama pe care o intindem pe foaia noastra de pe plansa. Rulam si ne apucam de crema. Amestecam ingredientele pt crema. 

Acum ne apucam de asamblarea prajiturii.

Impartim coca in trei bucati si intindem 3 foi. Dupa ce am pus in tava o foaie de copt, punem prima foaie, apoi jumatate din crema, alta foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie. Dam la cuptor pentru 30 min. Dupa ce s-a copt o lasam sa se odihneasca, pudram cu zahar pudra si taiem . Punem pe un platou si ...pofta buna!

TIPS-URI

1

la faina veti tine cont ca intotdeauna trebuie un pic mai multa

2

lamaia trebuie sa o spalam inainte sa o radem

3

am folosit o cana de ceai , adica aprox. 250 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza proaspata de vaci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresă cu mascarpone şi caramel