Placinta cu branza si dulceata

de Lau in Dulciuri, 8 Feb 2013 | 1053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Umplutura
  • 200 g crema de branza
  • 150 g branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • coaja de lamaie
  • 100 g zahar
  • Uns
  • dulceata
  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si dulceata:

Aluatul - amestecam drojdia cu un pic de zahar si apa si dizolvam, apoi lasam la dospit.

Amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile, drojdia si treptat laptele (daca ma este nevoie adaugam apa sau faina), iar la final framantam coca cu uleiul pentru cca 10 minute. Acoperim si lasam la dospit cca 15 minute cat pregatim umplutura.

Umplutura - amestecam branza cu ingredientele si omogenizam.

Intindem coca intr-o foaie (ca un cerc), adaugam branza in mijloc si unim capetele bine (ca o traistuta), dupa care intindem cu mana pana formam un cerc (nu apasam tare ca sa nu curga branza)

Asezam in tava si apasam un pic in mijloc in asa fel in cat sa formam o margine. Ungem marginea cu galbenusul desfacut cu lapte, in mijloc adaugam dulceata si pesmetul deasupra (eu am adaugat si banuti de ciocolata)

Lasam la dospit cca 20 minute dupa care dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Eu am presarat si un pic de zahar pe margine

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza si dulceata 202920
retete culinare - Placinta cu branza si dulceata 202921
retete culinare - Placinta cu branza si dulceata 202922
retete culinare - Placinta cu branza si dulceata 202923
retete culinare - Placinta cu branza si dulceata 202924
retete culinare - Placinta cu branza si dulceata 202925

COMENTARII (27)

Lau 1

08.02.2013, 12:51

Rocsi 1

08.02.2013, 20:53

Sa imi pastrezi pentru maine o bucatica!

Lau 1

08.02.2013, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D