Placinta cu branza si stafide

de MIMI in Prajituri, 16 Dec 2009 | 36935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 branza dulce
  • 6 oua
  • 250 gr stafide
  • 3 plic zahar vanilinat
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 50 gr unt
  • coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Pentru umplutura:

Amestecam branza cu zaharul,ouale,stafidele,zaharul vanilinat.

Pentru coca:

Se pune faina intr-un castron ,se pune praful de sare si uleiul. Separat intr-o canuta mica dizolvam jumate din cubul de drojdie cu o lingurita de zahar si putin apa calda. O lasam sa creasca putin nu mult langa o sursa de caldura. Cand a crescut o turnam peste faina si framantam bine pana ce coca nu se mai lipeste de maini. Daca mai e necesar mai punem cate putina faina.

Se unge tava cu unt. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte se intinde o foaie subtire si se pune in tava, dupa care punem compozitia cu branza si apoi punem a doua foaie. Se baga la cuptor pt circa 25-30 minute. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza si stafide 12205
retete culinare - Placinta cu branza si stafide 12206

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

01.04.2010, 23:02

nadina73 1

08.04.2010, 00:16

super bine arata felicitari

Iedera 1

27.02.2014, 20:07

O porcarie, m-am umplut de nervi...ce sa iasa din 300 gr. de faina? Un pumn de coca sfarimicioasa care nu se intinde de nici o culoare si din care nu iese nici de o foaie daramite de doua....am pregatit branza si acum tre sa caut o reteta de aluat ca sa nu arunc totul la gunoi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55