Placinta cu branza si stafide

de MIMI in Prajituri, 16 Dec 2009 | 55395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 branza dulce
  • 6 oua
  • 250 gr stafide
  • 3 plic zahar vanilinat
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa calda
  • 3 linguri de zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 50 gr unt
  • coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Pentru umplutura:

Amestecam branza cu zaharul,ouale,stafidele,zaharul vanilinat.

Pentru coca:

Se pune faina intr-un castron ,se pune praful de sare si uleiul. Separat intr-o canuta mica dizolvam jumate din cubul de drojdie cu o lingurita de zahar si putina apa calda. O lasam sa creasca putin nu mult langa o sursa de caldura. Cand a crescut o turnam peste faina si framantam bine, adaugand treptat, putin cate putin, apa calda, pana ce coca nu se mai lipeste de maini. Daca mai e necesar mai punem cate putina faina. Acoperim si lasam 30 de minute.

Se unge tava cu unt. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte se intinde o foaie subtire si se pune in tava, dupa care punem compozitia cu branza si apoi punem a doua foaie. Se baga la cuptor pt circa 25-30 minute, pe a doua treapta de jos in sus,  sau pana cand se rumeneste. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

01.04.2010, 23:02

nadina73 1

08.04.2010, 00:16

super bine arata felicitari

Iedera 1

27.02.2014, 20:07

O porcarie, m-am umplut de nervi...ce sa iasa din 300 gr. de faina? Un pumn de coca sfarimicioasa care nu se intinde de nici o culoare si din care nu iese nici de o foaie daramite de doua....am pregatit branza si acum tre sa caut o reteta de aluat ca sa nu arunc totul la gunoi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi fragede si branza dulce