Placinta cu caise

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 5451 vizualizari

 

A sosit vremea caiselor...sau nu?:)) Cu vremurile astea ciudate nici nu mai stii ce sa crezi!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt moale
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 700 g caise

Ptr aluatul sfaramicios:

  • 70 g unt
  • 70 g zahar
  • 100 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu caise:

Pentru blat se amesteca faina cu drojdia si cu un praf de sare. Se adauga untul moale si se amesteca bine. Se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga la faina.

Se bate bine oul si se adauga si el, apoi se framanta bine si se lasa la dospit in loc ferit de curent ptr cel putin jumatate de ora.

Se spala caisele si se taie in doua, apoi se scot samburii. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se pun deasupra caisele cu partea bombata in sus si se mai lasa sa creasca 10 minute. Se preancalzeste cuptorul la 170 de grade.

Pentru aluatul sfaramicios se amesteca zaharul cu untul si cu faina si se presara peste caise. Se mai pot adauga migdale, alune sau samburii de la caise curatati si tocati.

Se introduce placinta la cuptor ptr 30-40 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu caise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta