Placinta cu caise

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 2143 vizualizari

 

A sosit vremea caiselor...sau nu?:)) Cu vremurile astea ciudate nici nu mai stii ce sa crezi!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt moale
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 700 g caise

Ptr aluatul sfaramicios:

  • 70 g unt
  • 70 g zahar
  • 100 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu caise:

Pentru blat se amesteca faina cu drojdia si cu un praf de sare. Se adauga untul moale si se amesteca bine. Se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga la faina.

Se bate bine oul si se adauga si el, apoi se framanta bine si se lasa la dospit in loc ferit de curent ptr cel putin jumatate de ora.

Se spala caisele si se taie in doua, apoi se scot samburii. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se pun deasupra caisele cu partea bombata in sus si se mai lasa sa creasca 10 minute. Se preancalzeste cuptorul la 170 de grade.

Pentru aluatul sfaramicios se amesteca zaharul cu untul si cu faina si se presara peste caise. Se mai pot adauga migdale, alune sau samburii de la caise curatati si tocati.

Se introduce placinta la cuptor ptr 30-40 de minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu caise 118590
retete culinare - Placinta cu caise 118591
retete culinare - Placinta cu caise 118592
retete culinare - Placinta cu caise 118593
retete culinare - Placinta cu caise 118594
retete culinare - Placinta cu caise 118595

COMENTARII (29)

LUK 1

02.08.2011, 12:36

bun abuna buna

aziz 1

02.08.2011, 17:14

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:21

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55