Placinta cu carne

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 10176 vizualizari

 

O reteta dupa Jamie Oliver...

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr carne tocata in amestec(eu am folosit oaie si porc, reteta lui Jamie era cu miel si vita)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 rosii
  • 4 felii bacon
  • 1 lagatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pasta de gogosari
  • ardei iute sau pasta de ardei iute am folosit eu(dupa gust)
  • 1 ou
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr telemea sau cas
  • 2 linguri smantana
  • 1 pachet aluat foietaj
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Aluatul se lasa la dezghetat. Carnea (eu am avut-o pregatita), se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Ceapa alba curatata si tocata marunt se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa verde tocata rondele, se mai lasa 2-3 minute la calit, se adauga ardeiul kapia taiat feliute si baconul. Se lasa sa se caleasca toate 2-3 minte. Se adauga carnea tocata cat mai desfacuta si se amesteca cu lingura de lemn pana carnea se desface si nu sta adunata. Dupa ce zeama lasata a scazut, am turnat compozitia intr-un castron(nu aveam loc sa amestec si celelalte ingrediente), am adaugat rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, patrunjelul tocat fin si restul de condimente dupa gust. Intr-un vas de iena uns cu unt am pus aluatul foietaj, cu marginile peste peretii vasului, am adugat umplutura si am adunat marginile. Surplusul l-am taiat cu o foarfeca de bucatarie, iar in mijloc am lasat un spatiu, nu am acoperit de tot placinta cu aluat, iar aluatul l-am uns cu putin galbenus de ou.  Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Restul de ou ramas l-am amestecat cu casul si cascavalul dat pe razatoare, smantana si seminte de chimen. Am pus umplutura de branza in gaura din mijloc, am presarat deasupra seminte de chimen si am mai lasa placinta 5-10 minute la cuptor. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Lasati placinta sa se raceasca si doar cand este calduta o scoateti si o puneti pe platoul de servire

2

serviti cu o salata de rucola sau salata verde

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu carne 248797
retete culinare - Placinta cu carne 248798
retete culinare - Placinta cu carne 248799
retete culinare - Placinta cu carne 248800
retete culinare - Placinta cu carne 248801
retete culinare - Placinta cu carne 248802
retete culinare - Placinta cu carne 248803
retete culinare - Placinta cu carne 248804
retete culinare - Placinta cu carne 248805
retete culinare - Placinta cu carne 248806
retete culinare - Placinta cu carne 248807
retete culinare - Placinta cu carne 248808
retete culinare - Placinta cu carne 248809
retete culinare - Placinta cu carne 248810
retete culinare - Placinta cu carne 248811
retete culinare - Placinta cu carne 248812
retete culinare - Placinta cu carne 248813
retete culinare - Placinta cu carne 248814
retete culinare - Placinta cu carne 248815

COMENTARII (17)

simona72 1

30.07.2013, 21:58

Multumesc frumos pt aprecierile voastre,s-a papat toata toata

babi5 1

30.07.2013, 22:05

B una tare

merisor 1

30.07.2013, 22:11

LIKE!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55