Placinta cu carne

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2014 | 1907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1-2 linguri ulei
  • 300 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 conserva carne de porc in suc propriu
  • 3-4 linguri rosii pasate
  • cateva seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul.

La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca aluatul de maini.

Lasam aluatul la dospit 20 minute in loc ferit de curenti.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in  foaie de grosimea unui deget.

O ungem cu rosii pasate si asezam din loc in loc bucatele de carne din conserva.

Rulam placinta ca pe rulada, o asezam intr-o tava mica de chec pe care in prealabil am uns-o cu ulei.

Ungem aluatul cu ulei, presaram seminte de in si coacem placinta pana capata aspect de rumen (cca 35 minute).

O scoatem din cuptor, o lasam la racorit, portionam si servim rece sau calduta.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu carne 354988
retete culinare - Placinta cu carne 354989
retete culinare - Placinta cu carne 354990
retete culinare - Placinta cu carne 354991
retete culinare - Placinta cu carne 354992
retete culinare - Placinta cu carne 354993
retete culinare - Placinta cu carne 354994
retete culinare - Placinta cu carne 354995
retete culinare - Placinta cu carne 354996
retete culinare - Placinta cu carne 354997

COMENTARII (11)

Constelatialeu 1

02.12.2014, 19:41

Carne cu carnita..

simona72 1

03.12.2014, 09:54

Rocsi 1

03.12.2014, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: