Placinta cu carne, morcovi si spanac

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2011 | 1736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac congelat
  • 2 morcovi mari
  • 750 gr carne tocata
  • 200 gr pasta de rosii
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ierburi italiene
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne, morcovi si spanac:

Ceapa se caleste in 1lingura de ulei, apoi adaugam carnea tocata, pasta de rosii si condimentele si lasam pana scade putin. Spanacul se stoarce bine pentru a elimina apa apoi se amesteca cu 4 linguri de faina. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare apoi se calesc in 1 lingura de ulei. Impartim spanacul si separat carnea in 2 jumatati. Pregatim o tava pe care o ungem bine cu ulei, punem jumatate din spanac,  presaram cascaval ras si 2 linguri de faina. Urmatorul strat este reprezentat din jumatate din compozitia de carne. Urmeaza un strat de morcovi peste care presaram 2 linguri de faina. Urmeaza al doilea strat de carne si la sfarsit punem restul din spanac. Deasupra presaram cascaval ras si dam la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Cand am scos placinta din cuptor am incercat sa tai ofelie, dar fiind foarte moale inca s-a deformat putin. Restul placintii l-am taiat patrate mai maricele dupa ce s-a mai racit putin si si-a mentinut forma foarte bine.

 

TIPS-URI

1

Este destul de consistenta si poate fi servita ca fel principal sau se poate taia cubulete si poate fi servita ca aperitiv.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu carne, morcovi si spanac 97622
retete culinare - Placinta cu carne, morcovi si spanac 97623

COMENTARII (10)

Rux 1

10.04.2011, 21:49

Ce prezentare frumoasa...felicitari

mamaieelena 1

11.04.2011, 09:19

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:37

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18