Placinta cu cartofi ( de post)

de daniastefania in Mancaruri de post, 7 Apr 2015 | 2161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 5 cartofi
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml apa calduta
  • Ulei pentru prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi ( de post):

Prima data curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii strecuram si ii facem piure. Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina. Amestecam usor. Adaugam sarea si 2 linguri de piure de cartofi. Eu adaug piure de cartofi si in aluat, pentru ca ies si mai bune placintelele. Framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Lasam la dospit aluatul, acoperit cu un prosop de bucatarie, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit aluatul, luam bucatele cat o mingiuta si le intindem ca un cerc. Punem in mijloc o lingura buna de cartofi piure. Adunam capetele aluatului si formam iar o minge, avand grija sa nu iasa umplutura. Intindem iar aluatul cu grija ca un cerc. Prajim placintele in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei. Le servim calde. Pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu cartofi ( de post)-0
Placinta cu cartofi ( de post)-1
Placinta cu cartofi ( de post)-2
Placinta cu cartofi ( de post)-3
Placinta cu cartofi ( de post)-4

COMENTARII (8)

Geanina87

Geanina87 1

08.04.2015, 12:55

mirela0911

mirela0911 1

08.04.2015, 15:42

Rocsi

Rocsi 1

08.04.2015, 20:53

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01