Placinta cu cartofi si branza telemea

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2014 | 8540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 650 g faina alba
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • umplutura:
  • 6-7 cartofi
  • 200-300 g branza telemea (mai moale am folosit eu)
  • lapte, unt
  • sare dupa gust
  • ulei pentru copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si branza telemea:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert i-am zdrobit si am adaugat lapte caldut si unt de marimea unei nuci. Adaugam lapte cat sa obtinem un piure de cartofi mai grosut. Branza telemea se faramiteaza si se adauga la cartofi.

Pentru aluat am pus faina intr-un vas. Am dizolvat drojdia cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta. Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care turnam maiaua si amestecam cu putina faina pana obtinem o maia mai grosuta. Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit. Dupa ce a dospit  adauga 50 ml ulei apoi 200 ml apa calduta treptat, amestecand intre timp. Am framantat pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului. Trebuie sa fie un aluat elastic nu prea moale, dar nici prea tare. Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar, il presam cu mana pe o suprafata presarata cu faina si punem pe mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura. Tragem usor marginile aluatului peste umplutura, o intoarcem cu pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita.

Procedam la fel pana terminam aluatul.

Punem tigaia la incins, ungem cu putin ulei si punem placinta la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta placinta o ungem din nou cu ulei. Scoatem placinta pe o farfurie si partea superioara o ungem  cu putin ulei.

Sunt foarte bune !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293950
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293951
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293952
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293953
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293954
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293955
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293956
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293957
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293958
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293959
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293960
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293961
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293962
retete culinare - Placinta cu cartofi si branza telemea 293963

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

27.01.2014, 20:41

marcela1979 1

28.01.2014, 02:14

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:35

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: