Placinta cu dovleac

de Julie in Prajituri, 28 Ian 2011 | 13411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi: 
  • 250 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • 4 linguri lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • un praf de sare,
  • aprox 500 g faina
  • Umplutura:
  • 4 cani dovleac ras mic,
  • 1/2 cana zahar,
  • 3-4 linguri ulei,
  • scortisoara,
  • cardamom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele.Se framanta  ,se pune in folie alimentara si se lasa 15-20minute la frigider.

Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara , cardamom si se lasa sa se raceasca.

Se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul deja incins pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Foile acestei placinte sunt din aluat fraged ,preparat dupa reteta lui Jamie Oliver, pe care am folosit-o si  la  tarta cu dovleac si la  bradutii de Craciun. Este un aluat deosebit de bun ,care nu trebuie framantat prea mult pentru a ramane fraged si cu o crusta crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.01.2011, 22:27

foarte buna

andreea123 1

28.01.2011, 22:42

Foarte bine arata!

lacrimioara 1

28.01.2011, 22:47

ce frumoasa ti-a iesit cred ca se topeste in gura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere Dida