Placinta cu iaurt

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 27 Dec 2014 | 6592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ne sunt necesare:
  • 1 kg iaurt 30% grasime
  • 10 oua mari
  • o cana cu zahar (sau dupa gust)
  • 200 gr stafide aurii
  • optional: zahar vanilat, esenta de rom/vanilie
  • un pachet cu foi de placinta
  • margarina pentru uns tava
  • suplimentar: 1 ou si 100 gr iaurt
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putina margarina), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4 foi de placinta. Inainte de a da tava la cuptor, omogenizam cele 100 gr de iaurt cu oul si cu ajutorul unei palete intindem compozitia pe intreaga suprafata a foilor de placinta. Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Umplutura o pregatim in felul urmator: amestecam iaurtul cu ouale, adaugam zaharul si esentele, omogenizand totul.


Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat, in cuptor (cu usa deschisa, pentru a evita coacerea excesiva). Eventual, se poate aseza peste aceasta un prosopel curat de bucatarie.

Se serveste rece, pudrata cu zahar vanilat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foi de placinta cu mar