Placinta cu iaurt si stafide

de claudiaO in Dulciuri, 9 Mai 2017 | 2324 vizualizari

 

Un desert usor de facut si rapid de mancat :)

 

INGREDIENTE

  • un praf sare
  • 1,2 kg iaurt cat mai gras - eu am avut 3,5 % grasime -800 gr si restul de 10%
  • 10 oua
  • 1 pachet foi Bella pt placinta
  • 250 gr zahar tos
  • 200 gr stafide
  • esenta de rom 2-3 lingurite
  • 100 gr unt
  • 4 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si stafide:

Dezghetam foile de placinta, la temperatura camerei. Dupa ce sunt gata dezghetate, ne apucam de umplutura.

Amestecam iaurtul cu zaharul, ouale, esenta de rom, grisul, praful de sare si stafidele inmuiate in rom.

Luam 1-2 foi, le intindem in tava (tava sa fie inalta), le pensulam cu unt topit; mai adaugam cateva foi, procedand la fel cu ele, adaugam o parte din umplutura, continuam cu alte cateva foi unse, punem restul de compozitie, iar la final, punem restul de foi.

Deasupra ungem cu putin unt si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Cand este gata, acoperim cu un servet umezit cu apa rece. Dupa ce s-a racit complet, pudram cu zahar vanilat si taiam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

09.05.2017, 17:20

Bunica 1

09.05.2017, 20:52

Ce-ar merge o plăcintă de-asta bună lângă o cană cu lapte

Rocsi 1

10.05.2017, 18:36

Mmm, ce mi-ar placea cateva bucatele!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inteligenta"