Placinta cu mere

de ramo_cata in Prajituri, 12 Oct 2009 | 50177 vizualizari

 

Este prima mea placinta cu mere si sunt tare multumita de cum mi-a iesit plus ca am ramas fara ea intr-un timp record:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere,din propria ograda
  • 8 linguri de zahar
  • scortisoara
  • pentru blat,clasicul pandispan pe care-l fac si la checuri, aproape la orice prajitura cu pandispan:  
  • 6 oua
  • o cana jumatate de zahar
  • o jumatate de cana de ulei,eu am pus de masline ca nu am avut ulei obisnuit:)
  • 2 cani de faina
  • un pliculet zahar vanilat
  • un varf de cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • zahar pudra 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

am curatat mere de coaja si le-am dat pe razatoarea mare,le-am calit intr-o cratita impreuna cu zaharul si scortisoara.

am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul in ploaie,am mixat pana a devenit ca o bezea,am adaugat zaharul vanilat.galbenusurile se amesteca cu uleiul,exact ca la maioneza ,se mesteca intr-un singur sens si cu lingura de lemn ,nu trebuie sa se taie,uleiul se pune usor.acestea le-am ametecat cu albusurile,am adaugat praful de copt,apoi faina si esenta de rom...

am tapetat tava cu ulei si faina...am pus in tava mai mult de jumatate din compozitia de aluat si am dat-o la cuptor cam 15 minute cat sa prinda putina coaja..am adaugat merele calite iar deasupra am pus restul de compozitie de aluat..am lasat-o la cuptor cam 40-50 minute la foc mic..deasupra am presarat cu zahar pudra...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere-0
Placinta cu mere-1
Placinta cu mere-2

COMENTARII (16)

ramo_cata

ramo_cata 1

22.02.2012, 16:06

ursamihnea ..aluatul nu este tare , ca un aluat de palcinta , cat sa intinzi o foaie ..ci ca un aluat ca pentru chec... mai subtire ...

simo_brkic

simo_brkic 1

22.02.2012, 16:23

bravooo!!si sunt convinsa ca stii reteta ,ca doar tu ai facuto

mamili

mamili 1

07.08.2015, 23:47

Draga ramo_cata mi-a iesit de nu se poate reteta.

* cu o mica modificare:
in loc de 8 am pus 6 linguri de zahar, ptr ca ar fi iesit lesios de dulce, si ai uitat sa mentionezi la ingrediente, o priza de sare in albusurile spuma.
Iar temperatura de final ptr coacere este intr-adevar 45 min. la 160°

Cu multumiri, Monica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!