Placinta cu mere

de Michelle in Prajituri, 17 Noi 2009 | 5442 vizualizari

 

preferata familiei

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 200 ml lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 100 ml ulei
  • faina cat cuprinde
       Umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  •  un plic de budinca de vanilie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Facem un aluat din toate ingredientele si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.



Curatam si dam pe razatoare merele,le punem la foc imreuna cu zaharul si plicul de budinca si cand sunt legate adaugam scortisoara.

Ungem o tava sau o tapetam cu hartie de copt. Intindem o foaie de aluat si o punem in tava. Adaugam umplutura si apoi alta foaie din aluat...decoram daca dorim.

Dam la cuptorul incalzit cca 40 min.

Inainte de a baga la cuptor ungem placinta cu un ou batut cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere 10740
retete culinare - Placinta cu mere 10741
retete culinare - Placinta cu mere 10742
retete culinare - Placinta cu mere 10743
retete culinare - Placinta cu mere 10744
retete culinare - Placinta cu mere 10745
retete culinare - Placinta cu mere 10746
retete culinare - Placinta cu mere 10747
retete culinare - Placinta cu mere 10748

COMENTARII (14)

rivka 1

01.12.2009, 20:21

foarte frumoasa ! o pun la favorite

Michelle 1

03.12.2009, 08:12

elena1988 1

02.02.2011, 16:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!