Briose cu nuca si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 29 Sep 2011 | 2578 vizualizari

 

am luat aceste forme de silicon de ceva vreme, dar abia acum le-am facut inaugurarea...eram cam sceptica in folosirea lor, cand le-am vazut asa moi....dar nici nu se compara cu formele de metal...nu se lipeste deloc de ele compozitia si sunt foarte usor de curatat...pacat ca sunt doar 6 buc....si trebuie copt de 2 ori ...mie de data asta mi-au iesit 9 buc, formele fiind destul de mari...nu am apreciat corect masura, si am pus cam mult in ele...normal imi ajungeau de 12 buc...data viitoare o sa stiu....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • un praf de copt
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 2 maini de nuca prajita si taiata marunt
  • 50 g ciocolata taiata marunt
  • 1 lingura mare de Nuttella
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri cu varf  faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de copt si faina, amestecandu-se  dupa fiecare lingura usor, cu o paleta de lemn.

Formele de silicon se ung cu ulei sau unt topit si se toarna compozita, cam 3/4 din forma...cresc destul de bine. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 minute, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.

Se pot pudra cu zahar praf deasupra...Eu le-am lasat asa.

Pofta buna! Eu una sunt pe veci fan briose, de orice fel .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu nuca si ciocolata 127116
retete culinare - Briose cu nuca si ciocolata 127117
retete culinare - Briose cu nuca si ciocolata 127118
retete culinare - Briose cu nuca si ciocolata 127119
retete culinare - Briose cu nuca si ciocolata 127120
retete culinare - Briose cu nuca si ciocolata 127121

COMENTARII (21)

Cris2711 1

03.10.2011, 12:52

o bunatate ciocolatoasa

adasev12 1

08.10.2011, 11:02

sufletista...nu ai citit instructiunile? tre sa scrie acolo ce temp rezista. formele astea de silicon sunt f bune, made in italia, nu chiciuri ( decorix are produse bune....uite ca fac reclama....)... astea merg pana la 220...iar eu le-am copt la 180. is ok

adasev12 1

08.10.2011, 11:04

cris, asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18