Briose cu nuca si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 29 Sep 2011 | 4481 vizualizari

 

am luat aceste forme de silicon de ceva vreme, dar abia acum le-am facut inaugurarea...eram cam sceptica in folosirea lor, cand le-am vazut asa moi....dar nici nu se compara cu formele de metal...nu se lipeste deloc de ele compozitia si sunt foarte usor de curatat...pacat ca sunt doar 6 buc....si trebuie copt de 2 ori ...mie de data asta mi-au iesit 9 buc, formele fiind destul de mari...nu am apreciat corect masura, si am pus cam mult in ele...normal imi ajungeau de 12 buc...data viitoare o sa stiu....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • un praf de copt
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 2 maini de nuca prajita si taiata marunt
  • 50 g ciocolata taiata marunt
  • 1 lingura mare de Nuttella
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri cu varf  faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de copt si faina, amestecandu-se  dupa fiecare lingura usor, cu o paleta de lemn.

Formele de silicon se ung cu ulei sau unt topit si se toarna compozita, cam 3/4 din forma...cresc destul de bine. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 minute, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.

Se pot pudra cu zahar praf deasupra...Eu le-am lasat asa.

Pofta buna! Eu una sunt pe veci fan briose, de orice fel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (21)

Cris2711 1

03.10.2011, 12:52

o bunatate ciocolatoasa

adasev12 1

08.10.2011, 11:02

sufletista...nu ai citit instructiunile? tre sa scrie acolo ce temp rezista. formele astea de silicon sunt f bune, made in italia, nu chiciuri ( decorix are produse bune....uite ca fac reclama....)... astea merg pana la 220...iar eu le-am copt la 180. is ok

adasev12 1

08.10.2011, 11:04

cris, asa e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Magic Bars sau Prajitura Magica