Placinta cu mere

de Maria68 in Dulciuri, 18 Noi 2013 | 3879 vizualizari

 

Dintre toate fructele, marul e considerat cel mai bun tonifiant al sistemului muscular si nervos, fiind folosit in alimentatia zilnica al sportivilor. Cate un mar in fiecare zi tine doctorul la distanta. M-am conformat si eu si am pregatit o placinta cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g margarina sau unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • sare
  • 10 g drojdie( o bucata de marimea unei nuci)
  • 250 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in lapte, apoi se adauga un praf de sare, zaharul si 200 g margarina sau unt. Se incorporeaza faina si se framanta bine, iar apoi se lasa la crescut timp de 30-40 minute. Intre timp merele se spala, se curata de samburi si se dau pri razatoarea mare. Merele rase se storc bine, se calesc impreuna cu zaharul ramas si scortisoara si se lasa la racit. Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua parti egale.
   Se unge tava cu putina margarina, apoi se intinde o foaie cat mai uniforma de aluat. Deasupra presaram un pic de gris pentru a mai absorbi din zeama lasata de mere. Se adauga umplutura de mere cat mai uniform in tava si deasupra se intinde cea de-a doua foaie de aluat. Aluatul de deasupra se inteapa cu furculita din loc in loc, pentru a permite eliminarea aerului din interior in timpul coacerii.

    Placinta se pune in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 grade, timp de 40-45 minute, pana se rumeneste. Dupa ce se scoate din cuptor se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere cu blat de gris