Placinta cu mere

de Andreea Caroline in Dulciuri, 14 Mar 2014 | 6075 vizualizari

 

De cand tot tin eu sa fac placinta asta...Reteta am luat-o de la Gaby ( are niste poze de iti vine sa le mananci) :)) ... M-am pus si eu ca o gospodina desavirsita ce sunt :)) sa fac placinta.Ce sa zic ??? E suuuuuper buna.Aluat pufos,aromat...si daca are si mere ...e perfecta !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 600 gr faina
  • 100 gr unt sau margarina
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie proaspata ( sau 1 plic drojdie uscata)
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala

Pentru umplutura:

  • 7 mere
  • 50 gr unt
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Incepem prin a face aluatul.

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam drojdia sfarmata ,zaharul,coaja de portocala,oul si putina sare.

Separat,intr-un ibric incalzim laptele in care am pus untul.

Adaugam laptele caldut ( NU fierbinte) putin cate putin in bolul cu faina si incepem sa framantam.Adaugam si uleiul si framantam in continuare pentru cel putin 10 minute.

Ungem aluatul obtinut ( trebuie sa fie nelipicios si elastic) cu putin ulei,acoperim bolul si il lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul ( cel putin).

Intre timp,spalam merele,le curatam de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari .

Punem intr-o tigaie la foc mic , untul impreuna cu zaharul .Amestecam pana ce zaharul s-a diluat si adaugam marul ras.Lasam in continuare la foc mic amestecand din cand in cand ,pana ce scade toata zeama de la mar.

Aluatul il framantam din nou si il impartim in 3 parti ( sau in doua parti,depinde de marimea tavii). La fel impartim si umplutura.

Fiecare parte de aluat o intindem cu ajutorul unui sucitor.O impartim in trei parti egale pe lung ( fara a taia aluatul) .Partile laterale le crestam.

In mijloc punem umplutura de mere si incepem sa trecem fasiile de aluat peste umplutura,alternand fasiile din stinga cu cele din dreapta ( vezi foto). 

La fel procedam si cu restul de aluat.

Ungem placintele cu ou batut ,le punem in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si lasam astfel inca 30 minute la loc cald.

Punem tava la cuptor la 180 grade pana se rumenesc frumos placintele.

Dupa plac se pudreaza cu zahar pudra .

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma puneti esenta de rom la umplutura de mere .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere 303523
retete culinare - Placinta cu mere 303527
retete culinare - Placinta cu mere 303528
retete culinare - Placinta cu mere 303529
retete culinare - Placinta cu mere 303530
retete culinare - Placinta cu mere 303531
retete culinare - Placinta cu mere 303532
retete culinare - Placinta cu mere 303533
retete culinare - Placinta cu mere 303534
retete culinare - Placinta cu mere 303535

COMENTARII (44)

LidiaChivu 1

17.03.2014, 10:34

Buuuna!

Julia_Snow 1

01.04.2014, 09:58

Foarte buna!

Andreea Caroline 1

01.04.2014, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: