Placinta cu mere

de adela_64 in Prajituri, 20 Oct 2014 | 2971 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut decat aroma desavarsita a merelor coapte intr-o dupa-amiaza mai friguroasa de toamna. Am sa va prezin acum o reteta de placina care se topeste in gura, iar pailele gustative vor topai de incantare !

 

INGREDIENTE

  • Umplutura :
  • 4 kg. de mere
  • 200 g. unt
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • un praf de sare
  • Aluat :
  • 200 g. unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • un pachet praf de copt
  • 4 cani de faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pregatim mai intai umplutura. Se spala merele, taiati-le in 4, scoateti semintele si dati-le prin razatoare stropindu-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Intr-o cratita cu fundul mai gros topim untul, se adauga merele rase si stoarse bine, se pune zaharul si lamaia si se lasa sa se caleasca cam 10 minute. Nu insistati cu calitul ! Dati deoparte sa se raceasca.

Pregatim aluatul. Se topeste untul. Sa nu fie fierbinte. Se pune intr-un bol, iar peste el se pune zaharul si cele trei oua, se amesteca cu o furculita, apoi incepem sa adaugam faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat catifelat care sa nu se lipeasca de maini. Mai adaugati putina faina daca este cazul.

Lasati-l sa se odihneasca vreo 30 de minute, dupa care-l taiati in trei bucati. Luati prima parte de aluat si o intindeti cu sucitorul dandu-i o foarma dreptunghiulara cu latura de 25 x 32 (atat are tava mea, e o tava destul de mare). Ajutati-va de faina ca sa nu se lipeasca de suprafata de lucru. Dupa ce ati adus-o la dimensiunea dorita rulati-o pe sucitor si puneti-o in tava. Taiati usor surplusul de aluat de pe margini. Puneti jumatate din mere, nivelati frumos si pregatiti urmatoarea foaie peste care puneti cealalta jumatate de mere si apoi ultima foaie, dati la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca, se taie in bucati potrivite, se pudreaza cu zahar si se serveste cu pacere!

 

COMENTARII (14)

Corinuta 1

21.10.2014, 16:44

Foarte buna prajiturica!

babi5 1

24.10.2014, 19:01

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41