Placinta cu mere si nuci

de gaby_gabytza in Prajituri, 9 Feb 2013 | 1523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 cub drojdie
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cca 250 ml lapte
  • umplutura
  • 2 kg mere
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuci:

Cernem faina intr-un vas, facem o gaura la mijloc, adaugam sarea si zaharul pe margine. Adaugam drojdia dizolvata in putina lapte caldut, untura, ouale batute bine, coaja rasa de la o lamaie si treptat laptele. Framantam o coca elastica si nelipicioasa. Acoperim si lasam la dospit cca 1 ora. Intre timp pregatim umplutura.

Merele le spalam si le dam prin razatoarea mica. Intr-o caratita adauga untul, merele, zaharul si scortisoara dupa gust. Punem oala pe foc si lasam sa se caleasca putin amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit. 

Pe mijloc pe lungime adaugam merele si deasupra nuca macinata. Marginile la foaie le taiem fasii cca 2-3 cm dupa care le aducem peste mere o impletitura. Procedam la fel si cu celelalte .Punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 15 min. Le ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte. Dam la cuptor cca 30 minute sa se rumeneasca frumos 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere si nuci-0
Placinta cu mere si nuci-1
Placinta cu mere si nuci-2

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

10.02.2013, 10:32

ms rocsi

gaby_gabytza 1

10.02.2013, 10:32

ms doralinda

gaby_gabytza 1

10.02.2013, 10:32

ms merisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41