Placinta cu mere si sirop de artar

de Rux in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 428 vizualizari

 

Desi este o varianta vegana, merita toate laudele, are un gust senzational, un aluat foarte foarte bun,  aromata si parfumata....ce poti sa-ti doresti mai mult de la o placinta cu mere asa ca la mama acasa?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3/4 plic drojdie uscata
  • 100 ml apa calda
  • 3 linguri pline de sirop de artar
  • vanilie( sau daca doriti si coaja de portocala Bio)

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 3 linguri sirop de artar
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si sirop de artar:

Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul aragazului) pana pregatim umplutura.

Merele se spala, se curata se razuie si se amesteca cu siropul de artar, vanilia si scortisoara.

Se tapeteaza o forma rotunda de tarta in stil clasic cu ulei si faina.

Coca se imparte in doua bucati.

Eu am intins aluatul pe o hartie pergament( nu necesita infainare), m-am ajutat de o folie de prospetime pusa deasupra,  apoi am pus foaia in tava tapetata.

Am adaugat merele si deasupra urmatoarea foaie de placinta.

Placinta a stat la cuptor aprox. 35 de minute la 180 de grade.

Se poate portiona calda. 

Am pudrat placinta cu zahar pudra vanilat si m-am bucurat de ea! :)))))

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere si sirop de artar-0
Placinta cu mere si sirop de artar-1
Placinta cu mere si sirop de artar-2
Placinta cu mere si sirop de artar-3
Placinta cu mere si sirop de artar-4
Placinta cu mere si sirop de artar-5
Placinta cu mere si sirop de artar-6

COMENTARII (29)

mirela0911 1

25.09.2016, 14:18

Am venit la placintaaaaa!

Rux 1

25.09.2016, 18:04

Multumesc Daniela!

Rux 1

25.09.2016, 18:04

Hai Mirelusa dulce!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04