Placinta cu pere

de Julie in Prajituri, 25 Aug 2010 | 3489 vizualizari

 

Dupa aceeasi tehnica de preparare a placintei cu mere se face si placinta cu pere- mult mai gustoasa si mai aromata .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 ml lapte dulce,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 12  linguri faina .
  • Pentru umplutura:  
  • 1 kg  pere,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 50 g unt,
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pere:

Umplutura:

Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu  zahar,unt si scortisoara, amestecand
continuu  pana se inmoaie . Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,se amesteca si cu o lingura de gris iar timpul calirii se reduce. 

Aluatul:

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza  umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute. Se lasa sa se  raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi sau dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu pere-0
Placinta cu pere-1
Placinta cu pere-2
Placinta cu pere-3
Placinta cu pere-4
Placinta cu pere-5

COMENTARII (17)

Julie 1

26.08.2010, 19:41

Rocsi,spor la preparat!Medi,Teo, Corina,multumesc! Placinta cu pere este foarte aromata! Buna si ideea cu gutuile! Am sa incerc si eu

diana_k 1

26.08.2010, 21:55

sincer nici eu nu am facut cu pere , doar cu mere...arata foarte bine si la gvust sigur e delicioasa

Julie 1

28.08.2010, 12:26

Diana, te servesc cu o bucata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04