Placinta cu somon

de Oana in Somon, 1 Mai 2009 | 6822 vizualizari

 

Ii pusesem gand rau de mult timp si azi m-am hotarat! Somonul este preferatul nostru, eu cel putin as manca numai peste! Aveam tot ce trebuie, am deschis calculatorul si m-am uitat repede peste reteta. O aveam salvata la favorite, este de pe un blog culinar din Estonia.
Este o specialitate ruseasca, se numeste kulebyaka. Rezultatul final este de vis, combinatie de orez cu somon, senzational!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de somon proaspat
  • o ceasca de orez
  • 12 ousoare de prepelita
  • o legatura mare cu marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • cateva feliute subtiri de unt
  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • o lingura si jumatate cu ulei de masline
  • o lingurita si jumatate cu sare
  • 400 g faina
  • 0 lingurita si jumatate cu drojdie granulata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu somon:

Pentru aluat, eu am folosit masina de paine, mare noroc cu ea :), e buna la casa omului. Paranteza: de cand o am, nu am mai cumparat paine deloc!


Ingredientele se pun in ordinea de mai sus si am setat pe programul de framantat si dospit, a durat 1 ora si 20 min. Daca nu aveti masina de paine, preparati un aluat cu aceste ingrediente si lasati-l la dospit cam jumatate de ora, intr-un loc cald (eventual pe calorifer).


Pentru inceput incingem cuptorul, sa fie pregatit.


Punem o oala cu apa si sare la fiert, apoi lasam orezul sa fiarba, iar cand e gata il strecuram si il pastram la cald, intr-un bol. Fierbem ouale de prepelita 2-3 minute, apoi le lasam in apa rece, dupa care le curatam de coaja. Somonul se curata de oase si de piele si se taie fasii subtiri, iar mararul se toaca marunt.


Cand aluatul este gata dospit, il impartim in doua si cu ajutorul sucitorului modelam doua foi egale, cam 30/30.


In tava de la cuptor punem hartie pentru copt, asezam prima foaie de aluat, si apoi, in ordinea numerelor de pe tricou :) asezam jumatate din orezul fiert, putina sare si piper, jumatate din mararul tocat, jumatate din somon, feliutele de unt, ouale de prepelita, restul de orez, mararul si terminam cu somonul ramas. Turnam zeama de lamaie, iar putina sare si piper si asezam cealalta foaie de aluat. Lipim cele doua foi, ne ajutam si de o furculita, sa nu se desfaca. Ungem placinta cu un ou batut si o intepam din loc in loc cu un cutit ascutit, ca sa poata iesi aburii fierbinti si sa nu se umfle. Eu am decorat-o si cu trei pestisori din aluat :).


O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos, cam jumatate de ora.


Noi am mancat-o fierbinte, nu mai aveam rabdare si topaiam pe langa cuptor :) , dar e mult, mult mai buna rece!


Trebuie s-o incercati si voi! Neaparat! E delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu somon 1962
retete culinare - Placinta cu somon 1963
retete culinare - Placinta cu somon 1964
retete culinare - Placinta cu somon 1965
retete culinare - Placinta cu somon 1966
retete culinare - Placinta cu somon 1967
retete culinare - Placinta cu somon 1968
retete culinare - Placinta cu somon 1969
retete culinare - Placinta cu somon 1970
retete culinare - Placinta cu somon 1971
retete culinare - Placinta cu somon 1972
retete culinare - Placinta cu somon 1973
retete culinare - Placinta cu somon 1974
retete culinare - Placinta cu somon 1975
retete culinare - Placinta cu somon 1976

COMENTARII (8)

Oana 1

08.02.2012, 11:40

In we am facut iar placintica cu somon, bunatate maxima! si au mancat si baietii, s-au lins pe degete

epurasha2bb 1

25.05.2013, 10:06

super tare reteta! bine ca am descoperit-o!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19