Somon si pastrav la cuptor

de silvi0ara in Somon, 14 Feb 2010 | 7588 vizualizari

 

Aceasta reteta am pregatit-o inspirandu-ma de la reteta lui Medi,somon la cuptor cu sos de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane somon
  • 2 pastravi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lamaie
  • ½ pahar vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sos;
  • 3 linguri mustar dulce
  • 1 lingurita hrean ras
  • ½ lingurita boia dulce
  • 1 lingura otet
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 2-3 linguri ulei
  • Sos sampanie :
  • 400ml sampanie
  • 3 galbenusuri
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 200ml smantana pentru gatit La Dorna-15% grasime
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar brut
  • Sare si piper alb dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si pastrav la cuptor:

Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae.



Separat se pregateste sosul din toate ingredientele,apoi se unge pestele cu acest sos pe toata suprafata pestilor.Se adauga vinul si se baga la cuptorul preancalzit la 200gC pentru 20 de minute.tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu.Dupa 20 de minute,se scoate folia si se mai lasa 10-15 minute pentru a se rumenii.Prinde o culoare aramie.Se serveste cu o garniture de legume sau cartofi natur,alaturi de un sos de sampanie.



Sos sampanie:



Intr-o oala se pune sampania sa fiarba la bain marie.Separat intr-un castron se pun galbenusurile,zaharul,sarea si piperul,amidonul,zeama de lamie si smantana.Se amesteca bine .Cand sampania a fiert se adauga usor crema de oua amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa pe foc pana se ingroasa sosul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon si pastrav la cuptor 17237
retete culinare - Somon si pastrav la cuptor 17238
retete culinare - Somon si pastrav la cuptor 17239
retete culinare - Somon si pastrav la cuptor 17240

COMENTARII (1)

ionix 1

15.02.2010, 14:20

suuuuuuuuuuuper... imi ploua-n gura...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27