Placinta cu ton si rodie

de Bucataras Diana in Ton, 28 Noi 2017 | 4016 vizualizari

 

"TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina integrala
  • 200 faina
  • 100 ml apa calduta
  • 150 ml ulei
  • un pliculet drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
  • 100 g sos de rosii decojite si pasate
  • Pentru umplutura:
  • 2 conserve de ton bucati, in suc propriu
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei 1 gogosar
  • 300 g vinete rase si calite
  • 300 g sos de rosii decojite si pasate
  • 1 ou
  • 1 rodie
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton si rodie:

Pregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un castron faina,drojdia, boiaua, sarea si zaharul.Adaugam apa, uleiul si sosul de rosii si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic, pe care il punem intr-un loc caldut, ferit de curent.

Intre timp ne ocupam de umplutura: tocam ceapa si ardeiul,punem la scurs samburii de rodie, radem o vanata mare sau 2 mici, lasam la scurs, apoi calim in ulei, adaugand sare dupa gust (eu am pus la borcan vinete din acestea).

Incingem putin ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si ardeiul si calim pana devine ceapa sticloasa, amestecand des. Adaugam sosul de rosii, apoi vinetele calite. Lasam la calit circa 5-7 minute si adaugam si tonul scurs. Tinem pe foc pana se evapora lichidul, potrivim gustul de sare si piper si adaugam semintele de rodie (:P). Luam cratita de foc si lasam sa se racoreasca. Ungem o tava cu unt sau o tapetam cu hartie de copt si intindem aluatul in doua foi. Asezam prima foaie in tava si intindem uniform,umplutura bine scursa. Intindem si a doua foaie de aluat si o intepam din loc in loc. Ungem cu ou batut cu un praf de sare si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton si rodie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de ton la gratar