Placinta de cartofi

de housy in Mancaruri de post, 10 Sep 2011 | 6161 vizualizari

 

incercare - testare - a iesit buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 lingurita ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi:

 - se curata cartofii, se spala si se toaca la robot, ori se dau pe razatoarea mare

 - ceapa se curata si se toaca marunt 

 - amestecati ceapa cu cartofii, sarea si piperul, si marar tocat

 - maglavazisul se stoarce bine in pumni

 - intr-o tigaie incinsa, unsa cu o lingurita de ulei masline, se toarna compozitia si se pune capac

 - se tine la foc mic, din cand in cand se amesteca cu o lingura de lemn.

 - cand incepe sa se rumeneasca, nu se mai amesteca, se coace precum o clatita, se intoarce pe o parte si pe alta, cu o paleta lata 

 - cand prinde crusta inseamna ca e gata

 - se scoate pe o farfurie si se serveste calda cu rosii proaspete !

 

                                                         Un pranz satios!

 

 

TIPS-URI

1

de preferat sa utilizati o tigaie de teflon

2

eu am folosit tigaia Doubleta

RETETA IN IMAGINI

Placinta de cartofi-0
Placinta de cartofi-1
Placinta de cartofi-2
Placinta de cartofi-3

COMENTARII (9)

housy 1

11.09.2011, 15:07

da...se tine fara ou.....prinde o crusta ce o tine asa.....ai vazut k scoasa din tigaie nu s-a rupt deloc...coaja e grosuta

DIANA B 1

11.09.2011, 15:18

eu tre' sa-mi amintesc toate comm mele , sa stiu ca mie-mi raspunzi , mai Housy

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:55

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04