Plăcintă de dovleac împletită

de Gicuta in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 2939 vizualizari

 

Frageda si buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 1/2 cana faina (cana de 250 ml)
  • 3 linguri untura solida
  • 3-4 linguri de apa
  • o lingura de otet
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g dovleac razuit
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de dovleac împletită:

  Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim aluatul din cand in cand de masa. Dam aluatul la rece pana pregatim umplutura de dovleac.

 Umplutura: punem dovleacul la calit cu zaharul si zaharul vanilat ,la foc mic, pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. La sfarsit adaugam scortisoara.Dam deoparte si lasam la racit.

Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime dovleacul. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava . Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana se rumeneste frumos. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de dovleac împletită" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini tort - pandispan cu cirese