Placinta de foi cu mere

de Miha in Dulciuri, 13 Apr 2010 | 16900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • ulei pentru uns foile (cca 100 ml)
  • Sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 lingurita miere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foi cu mere:

Umplutura:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2.

Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt.

In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi, fiecare unsa bine cu ulei, apoi un strat de mere, pe intreaga suprafata a foii. Se acopera cu un alt strat de foi, unse cu ulei, restul de umplutura. Deasupra vom avea ultima parte de foi unse, de asemenea, cu ulei.

Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.

Deoarece primul strat de foi devine crocant la copt, am pregatit un sirop din apa, zahar si miere, pe care l-am turnat fierbinte peste placinta coapta.

Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

uleiul pentru uns foile se poate inlocui cu unt topit

2

daca va place crocantoasa, se poate renunta la sirop. Este foarte buna si fara.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta de foi cu mere 26431
retete culinare - Placinta de foi cu mere 26432

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.04.2010, 18:31

imi plac prajiturile cu mere

nadina73 1

14.04.2010, 01:05

foarte bune

luminita20_2006 1

13.11.2010, 09:29

ce bine arata fac si eu astazi aceasta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D