Placinta de linte la cuptor

de VanessaAli in Mancaruri de legume, 25 Feb 2017 | 5717 vizualizari

 

Este prima data cand se mananca linte la mine in familie si ma bucur ca am ales sa o gatesc in acest mod. Lintea mi-a atras demult atentia, datorita proprietatilor ei, fiind bogata in proteine. 
Din aceasta compozitie, se pot face si chiftele ( prajite sau tot la cuptor).
Este o garnitura foarte buna care merge cu carnea de pui, porc, vita, dar si cu omleta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte uscata
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 5 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • oregano (dupa gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de linte la cuptor:

Punem lintea la inmuiat cu o seara inainte. Ziua urmatoare, o spalam bine si daca se desprind in timpul spalarii "pielitele" boabelor de linte, le luam cu o sita.

Punem lintea pe foc si o fierbem 30 minute. O facem pasta apoi, la robotul de bucatarie. 

Curatam legumele si taiem marunt ceapa. Morcovii il dam prin razatoarea mica si cartofii prin cea mai maricica. Adaugam legumele la linte, punem sare, piper si oregano, ouale si amestecam bine.

Punem totul intr-o tava dreptunghiulara mare, nivelam si dam la cuptor cca. o ora. Scoatem si putem servi imediat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de linte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de linte