Placinta foietaj cu branza

de Moni_alex in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 2289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • 125 ml iaurt gras
  • un praf de sare
  • 175 g unt cu grasime 80%
  • 30 g faina
  • Umplutura
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • un galbenus pentru uns
  • stafide(optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta foietaj cu branza:

Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina).

Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia.

Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si se imparte in doua.

Se ia prima parte de aluat si se intinde intr-o foaie patrata, se intinde apoi un sfert din compozitia de unt cu faina pe toata suprafata foii si se cresteaza cu cutitul cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului fara a le desprinde de tot.

Se pliaza catre mijloc pornind dinspre colturi si se acopera mijlocul cu partea opusa celei pliate anterior pana se pliaza toate partile.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Cele doua parti de aluat se infoliaza si se lasa la frigider 15 min.

Dupa cele 15 min se intinde fiecare parte de aluat cu partea de jos deasupra, se intinde din nou si se unge cu amestecul de unt cu faina si se pliaza la fel ca prima data apoi cele doua foi se introduc la frigider pentru 30 minute.

Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cele 4 oua(am pus si o mana de stafide inmuiate in apa calduta cu esenta de rom).

Dupa cele 30 minute se intinde prima foaie, se pune in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu furculita.

Am presarat putin gris pe toata suprafata apoi am pus umplutura, am nivelat bine si deasupra a doua foaie de aluat. 

Se taie in patratele si se unge cu galbenus de ou batut cu 1-2 linguri apa rece.

Se baga placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius aprox 45-50 minute pana se rumeneste frumos si se desprinde pe parti.

Se lasa sa se raceasca apoi se poate degusta de intreaga familie.

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate congela si folosi alta data.

RETETA IN IMAGINI

Placinta foietaj cu branza-0
Placinta foietaj cu branza-1
Placinta foietaj cu branza-2
Placinta foietaj cu branza-3
Placinta foietaj cu branza-4
Placinta foietaj cu branza-5
Placinta foietaj cu branza-6
Placinta foietaj cu branza-7

COMENTARII (7)

Moni_alex 1

16.05.2015, 19:17

Bunica 1

16.05.2015, 20:06

Ce frumos a ieșit foietajul!

mirela0911 1

17.05.2015, 16:08

Delicioasa placinta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04