Placinta turnata cu branza

de Isabel in Prajituri, 13 Oct 2013 | 2267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 lg zahar
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 7 lg faina
  • coaja rasa de la olamaie
  • esenta de rom(o sticluta)
  • 1 pachet de praf de copt
  • o ceasca ulei
  • o ceasca lapte
  • 400g branza de vaci
  • 2lg zahar pudra vanilat pt pudrat
  • margarina pt uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turnata cu branza:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, apoi adaugam 5 lg zahar si o lg de zahar pudra vanilat si batem din nou bine. Apoi adaugam 2 galbenusuri, praful de copt, jumatate din coaja rasa de lamaie si jumatate de esenta de rom, amestecam si adaugam uleiul si laptele, amestecam si adaugam treptat faina.

Intr-o tava unsa se toarna jumatate din compozitie si se baga 10 minute la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.

Intre timp radem branza pe razatoarea fina si amestecam cu cealalta jumatate de coaja rasa de lamaie si rom, 3 galbenusuri si 5 lg de zahar. Scoatem tava si adaugam compozitia de branza,intindem bine apoi peste turnam restul aluatului si dam din nou la cuptor pt 25-30 minute in functie de cuptor pana se aureste putin deasupra. Scoatem, pudram si acoperim tava cu un prosop o jumatate de ora apoi o portiomam si asezam pe un platou.

Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de branza,fie proaspata,de oaie,de vaca

2

Eu am folosit o tava de 40/25

RETETA IN IMAGINI

Placinta turnata cu branza-0
Placinta turnata cu branza-1
Placinta turnata cu branza-2
Placinta turnata cu branza-3

COMENTARII (6)

Isabel 1

15.10.2013, 09:42

bianca92 1

15.10.2013, 09:45

Minunata

Isabel 1

17.10.2013, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04