Placinte cu cartofi sau varza

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2013 | 2225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calduta (pentru framantat)
  • Umplutura 1:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Umplutura 2:
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi sau varza:

Aluat: cernem faina in vasul in care framantam.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.

Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura 1: se toaca ceapa marunt si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei.

Cand devine sticloasa adauga varza tocata marunt,  condimentam dupa gust cu sare si piper.

Acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca bine.

O lasam sa se raceasca.

Umplutura 2: curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si  piper.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Cum procedam: dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 12-14 bilute.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand bine marginile.

Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce s-au rumenit le scoatem pe un servestele pentru a absorbi excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

 

COMENTARII (33)

Rocsi 1

12.08.2013, 22:16

Ce aspectoase

Angelina_Elena 1

12.08.2013, 22:56

Multumesc Xana!

Angelina_Elena 1

12.08.2013, 22:56

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55