Placinte cu dulceata

de sandytza in Dulciuri, 28 Oct 2009 | 7508 vizualizari

 

Eu pun reteta de placinte cu dulceata dar se pot umple cu ce doriti. Branza, ciocolata, budinca....Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina320 ml lapte25 gr drojdie1 lingurita zahar1 lingurita sare300 gr branza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu dulceata:

Se pune intr-o cana droijdia , un pic de lapte caldut, zaharul si o lingura de faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa asa 5 minute pana se umfla.






Intr-un bol se pune faina si sarea . Se face un loc in mijloc si se adauga drojdia preparata si restul de lapte.




Se framanta bine pana nu se mai lipeste . Daca este prea tare se adauga lapte daca este prea moale se adauga faina.


.


Se lasa la dospit in bol acoperit cu un prosop la loc ferit de curent aproximativ o ora.


Daca a facut gaurele cand dati cu mana prin aluat e gata dospit.



Se imparte in 6 -8 bucati.



Se intinde foaie si se umple cu dulceata.




Se impacheteaza

Se intinde foaia asa umpluta si se face o gaura in mijloc ca sa nu se umfle.

Se prajesc in mult ulei pe o parte si pe cealalta.

 

TIPS-URI

1

daca folositi drojdie uscata la plic, nu trebuie sa faceti toate etapele acelea ca si cu drojdia proaspata. Drojdia uscata se pune direct in bolul cu faina iar laptele caldut se toarna peste ea.

COMENTARII (5)

Michelle 1

29.10.2009, 08:13

bune,bune..eu le fac cu branza!

sandytza 1

29.10.2009, 10:45

bune si cu branza Michele . Si eu cand fac facde amandoua de obicei.

iri_iri 1

29.05.2012, 00:16

interesante placintele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27