Placinte cu varza si carnati

de merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2014 | 2109 vizualizari

 

Am salivat la fiecare reteta de placinte cu varza, postata, asa ca mi-am luat inima in dinti si le-am executat si eu. Am facut decat doua de teama ca nu vor fi pe placul baietilor, dar culmea, chiar le-au placut(mai putin Adi, care nu prea se impaca cu varza :D )
Eu le-am preparat la multicooker.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 375 gr faina
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru prepararea verzei:

  • 1 varza mica
  • 3 carnati de casa
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura pasta concentrata de rosii
  • 2 foi dafin
  • o ciupitura cimbru
  • 1 legatura marar

In plus:

  • putin ulei pentru uns vasul
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza si carnati:

Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte.

Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper.

Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta.

Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins. 

Avem grija sa nu se lipeasca mestecand in ea cu o spatula.

Cand ceapa devine translucida, adaugam varza tocata si amestecam de cateva ori in ea pentru a o ajuta sa se inmoaie.

Adaugam foile de dafin si acoperim vasul sa fiarba inabusit.

Cand varza este aproape preparata, adaugam pasta de rosii, carnatii taiati rondele si cimbrul si o mai lasam la foc moale 15 minute.

O gustam si o mai potrivim de sare si piper, daca mai este cazul.

La final adaugam zeama de la o lamaie si mararul tocat.

Pentru aluat, punem apa la incalzit cat sa suporte degetul.

Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi o diluam cu apa calda.

Adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam faina.

Va iesi un aluat destul de tare, ca de paine.

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute, dupa care il impartim in patru.

Formam cate o mingiuta din fiecare parte de aluat si le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.

Punem varza din belsug peste doua din cele patru foi si le acoperim celelalte doua, lipindu-le marginile bine.

Eu le-am intins pe rand pentru a nu creste prea mult aluatul celei de-a doua placinte.

Ungem vasul multicookerului cu putin ulei, dar putin, doar cat sa ne ungem degetele si asezam prima placinta in el.

Punem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 20 de minute la 180 de grade.

Dupa 10-12 minute verificam daca placinta este rumenita pe partea de jos si o intoarcem invers.  Eu am testat putin aparatul la aceste doua placinte. La una am setat temperatura la 150 de grade si am setat timpul pentru 40 de minute, dar s-a preparat in 30 de minute, 20 de minute pe prima parte si 10 pe cea de a doua parte, in schimb mi-a placut mai mult culoarea placintei.

Le-am servit calde cu graunti de usturoi prin varza.

Sunt delicioase!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338000
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338001
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338002
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338003
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338004
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338005
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338006
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338007
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338008
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338009
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338010
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338011
retete culinare - Placinte cu varza si carnati 338012

COMENTARII (31)

Rocsi 1

26.08.2014, 18:53

Ce faine

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:48

bune bune

babi5 1

11.12.2014, 21:58

I

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S