Cartofi gratinati

de Ina in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 8691 vizualizari

 

Dupa atata carne, merge si o mancare ovo-lacto-vegetariana

 

INGREDIENTE

     

  • 800 g. cartofi
  • 100g unt
  • 5 oua
  • 2 linguri cu lapte
  • o lingura cu smantana
  • 100 g. cascaval
  • sare si piper
  • patrunjel
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se curata, se spala, se taie felii sau rondele si se  prajesc in unt.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza un rand de cartofi peste care se presara sare si piper, apoi iar cartofi, iar sare si piper...pana termini cartofii.

Ouale le bati bine cu putina sare, marar, o lingura de smantana si 2 linguri de lapte, apoi le adaugi peste cartofi.

Razi cascavalul si presari jumatate din cantitate peste cartofi. Dai la cuptor  pana ce totul capata culoare aurie ( oul se umfla si cuprinde intreaga cantitate de cartofi ). Cand e aproape gata, presari si restul de cascaval ras, apoi patrunjel verde si mai dai 5-10 minute la cuptor.

Se serveste calda.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi  gratinati 28830
retete culinare - Cartofi  gratinati 28831
retete culinare - Cartofi  gratinati 28832
retete culinare - Cartofi  gratinati 28833
retete culinare - Cartofi  gratinati 28834
retete culinare - Cartofi  gratinati 28835
retete culinare - Cartofi  gratinati 28836

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

29.04.2010, 08:30

Ina,cand i-o veni randul))ieri mi s-au stricat socotelile).am inceput ciorba la pranz si-am terminat-o aseara la 9).a venit cezar',m-a invitat la oras, am inchis tot si-am plecat).asa ca n-am facut cartofii.ii fac azi.

Ina 1

29.04.2010, 19:12

ok, eu acum sunt la branzoaice

babi5 1

02.10.2013, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: