Placintele cu dovleac

de Bucataria Stefaniei in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 671 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, nu necesita mult timp in bucatarie, iar rezultatul final dupa cum puteti vedea este foarte dragalas si gustos.

 

INGREDIENTE

Compozitie:

  • 500g dovleac placintar ras (aproximativ 800g necuratat)
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 4 cuisoare macinate
  • 2 linguri cu ulei
  • 50g zahar

Aluat:

  • 200g unt 65% grasime
  • 200g zahar
  • 400g faina
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu dovleac:

Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet am adaugat ouale pe rand. Cand s-au incorporat foarte bine, am adaugat praful de sare, esenta de vanilie si faina pusa lingura cu lingura peste compozitia de unt pana cand aceasta s-a incorporat foarte bine. Am lasat aluatul la rece pentru aproximativ 1 ora timp in care am pregatit compozitia pentru placintele.

Intr-un vas de teflon am incalzit cele 2 linguri de ulei dupa care am adaugat dovleacul ras, zaharul si cuisoarele macinate. Am tinut totul pe foc pana cand zaharul s-a topit iar compozitia a devenit usor pasta.

Dupa 1 ora de stat la rece, aluatul l-am impartit in 24 de bile de forma unui ou de prepelita si 24 de bile mai mari. Aici depinde si ce forme folositi, eu am folosit forme pentru mini tarte sau mini cupcakes. Formele le-am uns cu ulei (se pudreaza si cu faina in cazul in care este nevoie) dupa care am adaugat bilele mai mari si le-am modelat in asa fel in cat sa nu se vada prin ele dar nici foarte groase deoarece vor creste la copt.

Am pus in fiecare forma cate 2 lingurite de dovleac si pe deasupra am pudrat cu scortisoara macinata. Nu am pus scortisoara in pasta de dovleac deoarece vroiam compozitia mai deschisa la culoare. In cazul in care doriti sa adaugati scortisoara in compozitie, doar 1 lingurita rasa cu scortisoara este de ajuns.

Capacele pentru placintele le-am format cu palmele bine unse cu ulei deoarece altfel sunt greu de manevrat. Dupa ce le-am astupat pe toate, am apasat marginile placintelelor cu ajutorul unei furculite.

Am incins bine cuptorul la 175 de grade Celsius, dupa care am introdus tava cu placintele si am lasat totul la rumenit pentru fix 30 de minute, dupa care le-am uns cu ou si le-am mai bagat pentru inca 10 minute la copt. Optional, dupa ce le ungeti cu ou puteti pune putin zahar pe deasupra dar gustati sa nu fie prea dulce. Le-am scos din cuptor, le-am lasat pentru 10-15 minute la odihnit dupa care le-am scos din forme si le-am lasat la racit.

Spor la dulciurit!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placintele cu dovleac-0
Placintele cu dovleac-1
Placintele cu dovleac-2
Placintele cu dovleac-3
Placintele cu dovleac-4
Placintele cu dovleac-5
Placintele cu dovleac-6
Placintele cu dovleac-7
Placintele cu dovleac-8
Placintele cu dovleac-9

COMENTARII (9)

Bucataria Stefaniei

Bucataria Stefaniei 1

28.02.2015, 01:33

Teo prea tarziu ca sa fac un pret pe ele deoarece au disparut.

dantes

dantes 1

28.02.2015, 08:48

Bune!

Panacris

Panacris 1

27.10.2015, 09:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12