Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta

de Corinuta in Peste, 29 Aug 2010 | 14577 vizualizari

 

Aceasta mancare a fost facuta de Cristi, deci n-am nici un merit decat ca....... am pozat.....a, da, si am facut sosul:)

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucati de platica
  • 2-3 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 5 linguri de smantana
  • 300 g faina de malai
  • sare, piper macinat
  • cateva felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta:

Se curata pestele si se spala, se cresteaza pe ambele parti cu un cutit ascutit, apoi se condimenteaza cu sare si piper. 

Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca bine cu un praf de sare si uleiul de masline pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. Se da la frigider.

Se pun la fiert 1 litru de apa cu sare, iar cand fierbe se adauga faina de malai in ploaie invartind cu telul. Se fierbe cca. 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se pune uleiul la incins in tigaie. Intr-o farfurie se pune faina. Se da pestele prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana e rumenit. Se scoate pe un servet de hartie.

Se orneaza cu felii de lamaie si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste