Platou aperitiv

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2016 | 735 vizualizari

 

Platoul de mai jos l-am facut cu ce aveam prin casa, in graba pentru niste musafiri "pe nepusa masa"!

 

INGREDIENTE

  • Salam sasesc
  • telemea de vaci cu ierburi
  • salata verde
  • rosii cherry
  • branza de burduf
  • Tortilla
  • 6 lipii
  • ulei masline
  • busuioc
  • parmezan
  • Oua umplute
  • 4 oua
  • maioneza
  • mustar
  • pate din ficat de vita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou aperitiv:

   Fiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid.

   Pentru inceput puneti oualele la fiert. Intre timp, pregatiti tortilla astfel: cele 6 lipii ( sau cate aveti) le taiati pe jumtate si le ungeti cu ulei de masline extravirgin, presarati busuioc si radeti putin parmezan. Apoi, fiecare jumtate de lipie in parte o pliati in asa fel incat partea unsa si condimentata sa fie la mijloc. Coaceti fiecare tortilla in parte intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei de masline. Trebuiesc coapte pe ambele parti, dar cu grija sa nu le ardeti.

   Oualele fierte bine, le decojiti cu grija sa ramana albusul intact si le taiati pe jumtate. Galbenusurile le scoateti cu grija si le pasati cu o furculita, le amestecti cu o lingura de maioneza, 1 lingurita de mustar si 2 linguri de pate ( eu am folosit pate din ficat de vita facut in casa, dar puteti pune orice tip de pate aveti). Cu pasta astfel obtinuta umpleti fiecare jumtate de ou in parte.

   Apoi, asezati pe un platou, dupa imaginatie si pricepere toate ingredintele: tortillele, oualele umplute, branza taiata cuburi, rosiile cherry taiate jumatati, salamul feliat. Ornati cu un fir de ceapa verde tocat marunt.

   Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

racitit oualele cu apa rece, astfel se vor curata usor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Platou aperitiv 434801
retete culinare - Platou aperitiv 434802
retete culinare - Platou aperitiv 434803
retete culinare - Platou aperitiv 434804

COMENTARII (11)

Rocsi 1

23.03.2016, 22:01

Ce de bunatati!

Camelya 1

24.03.2016, 11:00

noiinbucatarie 1

25.03.2016, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21