Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

de Ancutsa in Porc, 7 Oct 2018 | 2103 vizualizari

 

Am cumpărat nişte afumătură de casă, însă am nimerit-o prea grasă pentu a o mânca aşa, astfel că am păstrat-o pentru a o găti la cuptor. Acum i-a venit rândul şi am pregătit un platou de toamnă cu felii de porc aşezate între felii de afumătură de casă, cartofi, ouă, mazăre, ciuperci şi mirodenii. Ne-a plăcut mult că afumătura a impregnat restul ingredientelor cu aroma ei.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii pulpă de porc
  • 4 felii afumătură de casă
  • 5 cartofi
  • o mână de mazăre (eu am avut congelată)
  • câteva ciuperci champignon proaspete
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin
  • ulei
  • 3 pahare apă
  • 1 pahar bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci:

 

 

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură.

Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea congelată, se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă apa şi berea.

Se dă la cuptor cam 1 h şi 30 de minute la foc iute, să se rumenească.

Se scoate tava, se adaugă ouăle printre legume şi se mai dă la cuptor cam 10 minute.

 

Timp de pregătire: 10min

Timp de coacere: aprox 1h 40min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/platou-cu-afumatura-cartofi-oua-mazare.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc