Platou cu fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 21 Ian 2010 | 6063 vizualizari

 

Aceasta zic eu este cea mai gustoasa reteta care am facut-o eu cu fructe de mare, combinatia de legume si arome completeaza perfect savoarea fructelor de mare.

 

INGREDIENTE


  •  200-300 grame scoici
  • 2 bucati de noix de St Jacques
  • cativa creveti ( 8 am pus eu)
  • 200 grame de inele de calamar 
  •  Pentru sos avem nevoie de :
  • o ceapa mica taiata fin de tot
  • 150 ml vin alb (Chardonnay am pus eu ) 
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute
  • un varf de cutit de boia
  • o lingura plina de smantana grasa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de patrunjel sau coriandru taiat fin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu fructe de mare:

Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la scurs pret de cateva  minute timp in care ne ocupam de ceapa si o tocam fin de tot. Inelele de calamar pe pregatim inainte separat, punandu-le la calit cu o lingura de ulei de masline, putin vin alb si sare si le lasam asa vreo 7-8  minute la foc mic.

Intr-o tigaie mare punem ceapa la calit in ulei de masline si o lasam la foc mic de tot timp de cateva minute sa se inmoaie bine. Dupa aceea adaugam vinul si fructele de mare , aranjand in asa fel incat fiecare sa ajunga pe fundul tigaii ( de aceea este bine sa folositi una cat mai mare) . Asezonam cu putina sare si lasam sa clocoteasca la foc mic pana se deschid scoicile, intorcandu-le te toate incet cu o spatula sau o pensa mai mare.  Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam calamarii si pregatim sosul.

 Punem praful de boia si pasta de ardei iute, lingura de smantana si cateii de usturoi zdrobiti si amestecam incet. Dupa ce incepe sa clocoleasca stingem focul si punem verdeturile taiate fin. Fructele de mare nu trebuie lasate mult pe foc pentru ca se gatesc prea tare si isi pierd aroma, eu le-am lasat pret de 4-5 minute in total cu pregatit de sos cu tot. De asemenea aveti grija cu sarea , trebuie in catitati infime la fructele de mare. Au iesit foarte gustoase, sosul ramane in cantitate foarte mica dar suficienta cat sa le dea o aroma  deosebita. Se servesc simple sau acompaniate de orez sau cartofi, eu le-am servit cu cateva rondele de cartofi natur, pensulati doar cu putin unt si cu ierburi proaspete.

 

TIPS-URI

1

Fructele de mare nu trebuie gatite prea mult timp ca isi pierd savoarea, calculati deci la fiecare dintre ele timpul necesar de pregatire si introduceti-le in retete in ordinea necesara.

2

Toate fructele de mare au fost proaspete dar cred ca se poate face si cu fructe de mare congelate daca gasiti de calitate. In Romania,  Metro am observat ca are multe fructe de mare proaspete.

RETETA IN IMAGINI

Platou cu fructe de mare-0
Platou cu fructe de mare-1
Platou cu fructe de mare-2

COMENTARII (6)

Sylvia 1

24.01.2010, 00:02

Luminita multumesc mult , au fost foarte bune .

susu 1

24.02.2010, 15:57

nota 20 sylvia. imi plac fructele de mare dar scoici nu am facut pana acum.

vero_closca 1

17.09.2010, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04